Kvægdrift

En god bøf skal der være plads til, og med Frederik næsten færdig som landmand var det naturligt at udnytte nogle græsarealer til at igangsætte kvægdrift.

Vi har valgt at satse på 2 racer som er beskrevet herunder. Begge er kødkvægs racer der leverer udsøgt kød.

Fællesnævneren er god dyrevelfærd, som er af allerhøjeste prioritet. Dyrene skal have det godt – med rigeligt mad, vand og mineraler. Desuden får de dagligt tilsyn.

Årligt dyrlæge tilsyn udføres af Kvægdyrlægerne Djursland, som derudover også bruges ved behov.

Skotsk Højlandskvæg

På vores græsmark kaldet “Hullerne”, begyndte vi i 2022 med opdræt af kødkvæg. Racen er Skotsk Højlandskvæg, som laver langsomt voksende, lækkert, mørt kød af bedste kvalitet.

Skotsk Højlandkvæg er kendetegnet ved de lange horn samt pels der gør dem velegnede til at gå ude hele året.

Skotterne har gode kvaliteter til at lave naturpleje på det 12 hektar naturområde som “Hullerne” er, og desuden minder landskabet meget om det de oprindeligt er avlet til i Skotland. Der er tillagt et stykke skov til ophold og fodring.

De er som regel meget rolige dyr, men de har et stort modergen hvilket kan gøre den lovpligtige øremærkning indenfor 7 dage til noget af en udfordring men det er lykkedes indtil videre.

Der går forsat indtil 2025 inden der kommer noget kød til salg.

Aberdeen Angus

Omkring gården går vores kødkvæg af racen Black Aberdeen Angus, som vi modtog i sommeren 2023. Dyrene er indkøbt med fuld stamtavle og gode S-index hvilket giver os et godt udgangspunkt til videre avl.

Aberdeen Angus kvæg giver også udsøgt kød af top kvalitet, hvilket var et kriterie for udvælgelsen.

Også dette projekt vil tage noget tid at opbygge og der forventes ligeledes spæd opstart af kødsalg fra midten af 2025.